Tanssimisen riemua

Julkaistu 30.10.2013 | Kirjoittanut tittaaa | Kategoria(t): Kiinnostavia asioita

Oletko sinä vailla harrastusta? Kokeile zumbaa, fitness-tanssia, joka on yhtä aikaa tehokasta, hauskaa ja mukaansatempaavaa!

Zumba on aerobinen fitness-ohjelma, jonka musiikki perustuu pääosin latinalaistansseihin. Sen kantavana ajatuksena on liikunnan ilo ja liikkeiden helppous. Zumban tanssiaskeleet perustuvat erilaisiin tanssimuotoihin, joita ovat muun muassa merengue, salsa, hiphop, rumba, mambo ja flamenco. Tunti koostuu intervallityyppisestä ohjelmasta, jossa osa liikkeistä tehdään nopealla, osa hitaammalla tempolla. Liikkeet kohdistuvat koko vartaloon.

Muun muassa 2B.-luokkalainen Jasmin Rouhiainen käy zumbatunneilla Oripäässä. Zumban lisäksi harrastuksiin kuuluvat showdance ja jooga. Lisäksi Rouhiainen toimii lasten jumpan ohjaajana. Rouhiainen kertoo kokeilleensa zumbaa ensimmäisen kerran kahdeksannella luokalla, jolloin hän tilasi itselleen zumba-DVD:n. Ensimmäisellä zumbatunnilla Rouhiainen kävi yhdeksännellä luokalla.

Reippaat zumbailijat Jasmin Rouhiainen ja Kaisu Haapalainen

Reippaat zumbailijat Jasmin Rouhiainen ja Kaisu Haapalainen

Zumban hyviin puoliin kuuluu ehdottomasti sen koukuttavuus. Tunti kuluu todella nopeasti tanssiessa. Zumbaa harrastaakseen ei tarvitse kalliita välineitä. Mukavat ja kevyet sisäliikuntavaatteet, juomapullo ja reipas mieli ovat kaikki, mitä tarvitset. Oripäässä zumbaohjaajana toimii Kati Kärhä. Kärhä kertoo kiinnostuneensa zumbasta vuoden 2011 keväällä, josta jo vuoden kuluttua suoritettuna oli zumbaohjaajan koulutus. Tällä hetkellä Kärhällä on ohjattavana neljä zumbatuntia viikossa, jonka lisäksi zumbaaminen muiden ohjaamilla tunneilla onnistuu kahdesti viikossa. Zumbatunnin ohjaajalla on usein pirteitä ja värikkäitä vaatteita yllään. Ohjaajan kannustus ja tuki saavat hieman huonokuntoisemmatkin liikkeelle ja nauttimaan tanssista.

Kik-50474819

Zumba on erittäin tehokas laji rasvanpolttajana, kuten Kärhä kertoo hauskassa esimerkissään.

– Zumbaa voidaan verrata auton bensankulutukseen. Tasaisesti ajettuna bensaa kuluu vähemmän kuin jatkuvalla kaasuttelulla ja jarruttelulla. Kuten autoillessa, myös zumbatessa rasvaa palaisi paljon vähemmän, jos jatkuvasti mentäisiin tasaisella sykkeellä. Tämän vuoksi zumbassa onkin ideana eri tasoisten sykkeiden saavuttaminen.

Zumba on todellakin hyödyllistä koko keholle ja mielelle. Liikkeiden haastavuutta ei tarvitse pelätä, sillä ohjaaja toimii koko ajan mallina, eikä muilla zumbaajilla ole aikaa kiinnittää huomiota muiden liikkeisiin. Zumbatunnin jälkeen olo on mahtavan rentoutunut ja iloinen, eivätkä arjen haasteet tunnu yhtä haastavilta kuin aikaisemmin. Rouhiainen toteaakin, että zumbaa voisi suositella ihan kenelle tahansa.

Kik-1194801665

Zumbaa järjestetään muun muassa Auran Sun Salilla tiistaina ja torstaina, sekä Oripään koululla tiistaina.

Nyt kaikki Zumbaamaan!

Kaisa & Kristiina

Kommentointi on suljettu.