Musiikin diplomi 2017

Julkaistu 22.1.2017 | Kirjoittanut essiv. | Kategoria(t): Uncategorized

On taas se aika, kun avautuu mahdollisuus suorittaa musiikin diplomityön kurssi. Kokoonnumme ensimmäistä kertaa musiikin luokkaan syyskuussa suunnittelemaan tulevaa konserttia. Jokaisen mielessä pyörii biisi-ideoita ja erilaisia toteuttamistapoja. Biisit tulisi valita siten, että omat taidot pääsevät parhaiten esille eli jokainen saa ehdottaa niin sanottua ”omaa biisiä”, jota lähdemme työstämään. Päädymme pitkän pohdinnan jälkeen siihen, että jakaudumme kahteen ryhmään suuren osallistujamäärän vuoksi, jotta treenit olisi helpompi järjestää. Riskinä tietenkin on se, että jos joku on pois, se vaikuttaa enemmän harjoituksiin ja tämä juuri arveluttaakin osaa ihmisistä. Alamme treenaamaan maanantaisin, toinen ryhmä tiistaisin, ja ensimmäisenä biisinä alamme harjoittelemaan Nightwishin Nemo -nimistä hittiä.

Kirjallisena työnä pidämme päiväkirjaa joka treenikerrasta, jossa kuvailemme fiiliksiä, pohdimme mitkä asiat vaativat lisää harjoitusta ja mitkä asiat toimivat hyvin. Lisäksi kirjoitamme musiikillisen omaelämäkerran, jossa kerromme musiikista osana elämäämme esimerkiksi harrastuksistamme, aikaisemmista kokemuksistamme ja suhteestamme musiikkiin. Viimeiseksi kirjoitamme mietteitä yleisesti diplomin tekemisestä. Diplomin suorittamisen edellytyksenä on vähintään neljän musiikin kurssin suorittaminen.

Treenit ovat jo pitkällä ja olemme puurtaneet ahkerasti ja hioneet biisejä esityskuntoon pitkin syksyä. Muutaman sunnuntainkin olemme viettäneet harjoitellen koulussa saadaksemme konsertin kasaan mahdollisimman pian. Epätoivon tunteita on ollut monella ja välillä on tuntunut, että mikään ei onnistu. Kuitenkin ne lukuisat onnistumisen hetket motivoivat meitä jatkamaan, sillä edessä häämöttää upea konsertti, jonka saamme koulussamme esittää. Kyseinen ilmaiskonsertti on maanantaina 30.1.17 klo 18.30 Elisenvaaran koulun Kurkisalissa. Konsertissa tullaan kuulemaan muun muassa seuraavat kappaleet: Final Countdown, Africa, Elefantin paino sekä Hall Of Fame.

 

kirjoittanut Essi Vuori 3B

 

Kommentointi on suljettu.